Search

Visionsvej, 104 Ungdomsboliger i Aalborg


Projektet er vundet i konkurrence og udføres i samarbejde med Ingeniørfirmaet Orbicon for det Aalborgbaserede boligselskab Plus Bolig. Projektet er en del af Aalborg Kommunes samlede plan for udvikling af Aalborg som Universitets- og studieby.

Visionsvej ligger på den gamle Eternitgrund, som var et af omdrejningspunkterne for Aalborgs omfattende industriaktivitet op gennem det 20. århundrede. Omdannelsen af Eternitgrunden er i fuld gang, og projektet indgår således i den stort anlagte plan ”Village 21”, som lægger sporene ud for en transformation af de gamle industristrukturer.

Projektet på Visionsvej indeholder 104 ungdomsboliger samt fælles opholdsarealer, og byggeriet er et ensemble af volumener. Boligernes ligger i tre skarpt skårne bygningskroppe forbundet af trappetårne, og de to markante tvillingesiloer, som bevares på grunden, skaber en spænding mellem gammelt og nyt.

Adresse: Visionsvej, Aalborg

Bygherre: Plus Bolig

Areal: 5.200 m2

Byggesum: 70 mio.

#bolig

289 views