ATRA arkitekter afleverer 210 Boliger på Godsbanen i Aalborg


Projektet viser nye veje for det velgennemførte samarbejde mellem Bygherre rådgiver og entreprenør

ATRA arkitekter afsluttede i dag et langstrakt og kompliceret projektforløb med aflevering af et byggeri i absolut topkvalitet.

Det er ikke et resultat, man er kommet sovende til. På Godsbanen har der fra start til slut, været særligt fokus på at opnå højeste kvalitet i både formgivning, projektering og byggeteknisk udførelse.

Humøret blandt håndværkerne og bygherrerne har været godt, og der er udbredt enighed om at de mange anstrengelser for at finde netop de rigtige løsninger, undervejs i byggeriet har båret frugt, og at man nu med ro i maven kan ibrugtage byggeriet med en vished om, at tingene er udført korrekt.

Boligprojektet på Godsbanen blev oprindeligt afleveret i 2012, men kort tid efter begyndte de første problemer at vise sig, og efterhånden som problemerne blev analyseret til bunds, stod det klart, at der var væsentlige fejl i både bærende konstruktioner og opbygningen af de lette tyndplade facader. Dertil viste det sig, at der på hele byggeriets facader var anvendt MGO-plader, som måtte skiftes.

Projektet blev projekteret og udbudt i Hovedentreprise, hvor Hustømrene bud blev udvalgt som det mest fordelagtige tilbud. Arbejderne på byggepladsen har stået på i 2 år.

Facaderne er udført med zink og alu kassetter som de gennemgående facadematerialer. Byggeriets komplicerede formgivning har gjort det nødvendigt at udvikle over 100 unikke samlingsdetaljer i samarbejde mellem projektets parter, for at sikre en korrekt udførelse. Mange steder har det været nødvendigt at udføre modeller i 1:1 for at finde de rigtige løsninger.

Ved afleveringen havde Hustømrerne inviteret alle beboer og involverede parter til afslutningsgilde. Selvfølgelig med pølsevogn fra Slagter Stiller som en passende afslutning på ugen og på et godt samarbejde. Der blev holdt taler fra bland andet Alabu Bolig, projektleder Brian Hansen, Hustømrerne, direktør Morten Sort, og ATRA arkitekters, projektleder Christian Nielsen.

Beboerne på Godsbanen har gennem hele renoveringen boet i deres lejligheder, og de kan nu se frem til en væsentligt mere normal og rolig hverdag.

Stort tak til alle involveret partner for et godt samarbejde! Bygherre: Byggeskadefonden Bygningsejere: Alabu Bolig Hovedentreprenør: Hustømrerne Totalrådgiver: ATRA arkitekter