BYFORNYELSE PÅ NØRREPORT


I denne uge vedtog Holstebro byråd den lokalplan som giver grønt lys for etablering af en helt ny bydel i Holstebro omkring Nørreport


ATRA arkitekter har tegnet projektet i tæt samarbejde med Reitan Convenience, Boligselskabet Nord-Vest-Bo og den lokalt forankrede investor Knud Lundgaard-Karlshøj, og målet har været, at starte den omdannelsesproces i den nordlige bymidte som Holstebro Kommune har arbejdet med i den nyligt offentliggjorte Byens Plan.


Nørreport i Holstebro forvandles med projektets realisering fra et udslidt område hvor de tidligere funktioner over en periode er flyttet ud, til en revitaliseret bydel med grønne opholdsrum, caféer, en dagligvarebutik og boliger til alle aldre.

Langs bebyggelsens vestside skabes et grønt strøg som forbinder Holstebros præmierede gågade Nørregade med de nyrenoverede arealer omkring banegården og busterminalen, og den forbindelse som man har arbejdet på siden etablering af @VIA´s uddannelsescampus, Politistationen, Retsbygningen og Graakjær arena får nu fysisk form.


Målet for et enigt byråd har fra de for første gang så projektet været, at sikre det gennemført inden Holstebros byjubilæum i 2024, som tingene ser ud nu er det en mål som vi når. Det er ATRA fantastisk glade for, og vi ser frem til at se byggeriet rejse sig midt i vores by i de kommende år.


Læs mere om forvandlingen her: Ny Nørreport