Attraktive studieboliger i Aalborg klar til aflevering.


Ungdomsboligbyggeriet Aurora på Østre Havn i Aalborg er nu klar til den endelige aflevering. De første 154 boliger af i alt 269 blev taget i brug allerede ved årsskiftet. Nu er de sidste 115 boliger også klar til at tage imod nogle af Aalborgs mange studerende.

Byggeriet er med til at tegne det nye rekreative byrum omkring Østre Havn, der i disse år omdannes fra industrihavn med høje kornsiloer til et fortættet byområde med en blanding af ejerboliger, almene boliger og kontorerhverv omkring havnebassinet.

I ungdomsboligbyggeriet er har både formgivningen og materialevalget haft afsæt i områdets historiske bygningsmasse. De røde teglfacader er inspireret af de pakhuse, som er bevaret, og de hvidpudsede facader er en nyfortolkning af de siloer, der tidligere karakteriserede Østre Havn.

I stueetagen i en af bygningerne er de karakteristiske betonkonstruktioner fra en tidligere kornsilo bevaret. En kommende restaurant får en helt unik atmosfære i disse rammer, der udlejes som erhvervslejemål. I et andet erhvervslejemål i stueetagen ud mod havnefronten, er Lejerbos regionskontor allerede flyttet ind.

Det har været et privilegium for ATRA arkitekter, at arbejde med et så stort og markant byggeri, med en helt unik placering i Aalborg. Afleveringen af byggeriet er derfor også en stor milepæl for tegnestuen, der har arbejdet med projektet siden starten i 2012.

Lejerbo er bygherre for de 269 ungdomsboliger og entreprenørfirmaet A. Enggaard er bygherre på erhvervsdelen.

Se Byens Ejendoms omtale af projektet her

Se mere om projektet på Østre Havn her

#nyheder