Hejsegilde på 26 almene boliger i Kirketerp


Den 20. september holdet ATRA arkitekter og Lejerbo "Hejsegilde" på 26 almennyttige boliger i Kirketerp, hvor 1. sal. på de præfabrikeret moduler blev hejst på plads. Boligerne i Kirketerp er klar til indflytning i januar 2018.

ATRA arkitekter, Lejerbo og BM Byggeindustri står bag de 26 bæredygtige, almennyttige boliger i Hobros nye bydel Kirketerp, som ATRA har tegnet planen for i samarbejde med Charles Kastberg.

Boligerne bygges som rumstore præfabrikerende moduler og alle processer (næsten), foregår under tag. Processen fra arbejdet påbegyndes i produktionen, til de færdige moduler pakkes ind i plast og køres til byggepladsen tager mellem 12 og 14 arbejdsdage - det kan man da kalde effektivt byggeri. Byggeri i træmoduler blev, i en undersøgelse som Statens Byggeforskningsinstitut udførte sidste år, iøvrigt kåret som det mest bæredygtige byggeri.

ATRA arkitekter har i samarbejde med Dalux og BM Byggeindustri skræddersyet et kvalitetssikringssystem til projektet, hvor alle processer i produktionen fotodokumenteres for hvert enkelt hus, så driftspersonalet til sin tid kan se hvad der er foregået, fra den første skrue blev skruet i på fabrikken, til de færdige elementer afleveres.

#nyheder