top of page
010_edited.jpg

Bredgade, 20 boliger i Videbæk

Adresse: Gl. Kongevej 35, 6920 Videbæk

Bygherre:  Boligselskabet Midt-Vest

Areal: 1.600 m2

Byggesum: 18.5 mio.

Centralt beliggende på en af byens mest markante grunde, mellem Bredgade og Gammel Kongevej, er der opført en ny bebyggelse med 20 handicapvenlige boliger og fælleshus. Boligerne opføres, hvor byens gamle skole lå, midt i hjertet af Videbæk med udsigt til den smukke kirke mod nord, og med Bredgades pulserende liv mod syd.

 

De 20 boliger er fordelt på 4 bygninger, der lægger sig som to stænger på grunden, hvoraf den ene stang knækker langs grundens afgrænsning mod Gl. Kongevej. Husene er opført i to etager og lægger sig omkring et stort fælles haverum med fælleshus, hvor beboerne kan opholde sig uforstyrret.

 

Bebyggelsens arkitektur blander det klassiske danske byhus med mere nutidige elementer i et forsøg på at fortsætte og samtidig styrke gadebilledet langs Bredgade. Bygningerne er i blødstrøgen lys rød teglsten med rødt betontegl på saddeltaget. Denne traditionelle røde murstensbygning brydes mod nord/øst af altangange i beton, med lette værn og trapper i stål. Mod syd/øst bliver den røde murede facade brudt af moderne karnapper i zink med store vinduespartier, der skaber lys og luft i lejlighederne Karnappernes grå kant indrammer de store vinduer, der brydes af fyldninger i friske røde og gule farver, samt et parti med teaktræs-lameller.

 

ATRA arkitekters rolle på projektet i Videbæk, var som totalrådgiver for Boligselskabet Midt-Vest, i alle byggeriets faser.

013_edited.jpg
012.jpg
ANDRE PROJEKTER
ANDRE PROJEKTER
bottom of page