top of page
2011 02 28 Christiansfeld skole hovedind

Christiansfeld Skole

Adresse: Gl. Kongevej, Christiansfeld

Bygherre: Kolding Kommune

Areal: 9.500 m2

Byggesum: 67 mio..

TRA arkitekter har i foråret 2011 deltaget i totalentreprisekonkurrencen ’om- og til bygingen af Christiansfeld Skole’. Projektet er udarbejdet i samarbejde med E. Pihl & Søn A.S. og Hundsbæk & Henriksen A/S. 

 

Når man vælger at bygge så kraftigt om som man har valgt på Christiansfeldt skole, har man muligheden for at forene det bedste fra to verdener, og få de traditioner og den sjæl som findes på den gamle skole til at smelte sammen med de kvaliteter og moderne rumligheder som findes på en ny skole. 

 

Vi har i vores arkitektur forsøgt at tage udgangspunkt i den bygningskarakter som præger Christiansfeld Skole i dag, men vi har samtidigt forsøgt at tilføre nye elementer som er stærke nok til at etablere en ligeværdig dialog med den gamle skole. 

 

Vi vil bygge Christiansfeld Skole om uden at skolens identitet og historie går tabt. Vi går i dialog med skolens arkitektur og fastholder skolegården som det centrale element, men i den ombyggede skole er den overdækket, den er fuld af liv, den er skolens bankende hjerte, den er selve omdrejningspunktet for hverdagen på skolen og den er kontakten mellem skolen og samfundet. 

 

Fra skolens hjerte breder en ny struktur sig ud, den går i dialog med den gamle skoles konstruktioner, den griber ind, den tager fat, den ændrer og den omformer på en måde, som – uden at fjerne den gamle skoles identitet – skaber en mangfoldighed af nye rum som kan danne rammerne om alle former for læring.

2011 02 28 Christiansfeld skole trappe 9
2011 02 28 Christiansfeld skole receptio
2011 02 28 Christiansfeld skole bibliote
2011 02 28 Christiansfeld skole bibliote
2011 02 28 Christiansfeld skole bibliote
ANDRE PROJEKTER
ANDRE PROJEKTER
bottom of page